Thialf heeft zijn bestaansrecht in de loop der jaren bewezen en is een beproefd concept op wereldniveau. Dankzij Thialf kennen Friesland en Nederland een unieke schaatscultuur. Thialf heeft als enige accommodatie in Nederland een A-status van de ISU en is mede door de aanwezige faciliteiten in Heerenveen een kweekvijver van talent. De kwaliteit van het ijs en de unieke sfeer zorgen ervoor dat het merk Thialf tot ver over de Nederlandse grenzen bekend is. Het sociaal-economische belang van Thialf is daarom groot voor Friesland en het Noorden van Nederland. Thialf is uiteindelijk hét erfgoed van 150 jaar pure schaatsbeleving.

Het nieuwe Thialf moet de beste en snelste laagland schaatsbaan van de wereld blijven. Onze missie is daarom als volgt:

Een positieve exploitatie realiseren door vanuit één loket topsportfaciliteiten aan te bieden waar topsporters, recreanten, bezoekers en bedrijfsleven een unieke schaats- en ijservaring beleven.

De visie van Thialf is waar het bedrijf naar toe wil gaan. Een beeld voor de toekomst.

Het nieuwe Thialf wil de beste en snelste laagland schaatsbaan van de wereld blijven. Door state of the art technologie, hoogwaardige innovaties en de allerbeste voorzieningen wordt Thialf het schaatscentrum van de wereld en hofleverancier van internationale medailles. Daarnaast wordt Thialf de beste locatie voor recreatieve sporters en bezoekers. Door de kwaliteit van het ijs, maar ook door het aanbieden van de allerbeste schaatsbeleving en hospitality mogelijkheden.