SCHOOLSCHAATSEN

Schaatsen is verweven in de Friese cultuur. Het is belangrijk dat kinderen in onze schaatsprovincie de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje Friese cultuur. Nu we de laatste jaren regelmatig natuurijs hebben gehad en blijkt dat zeker 90% van de kinderen wel kan schaatsen en eigen schaatsen heeft, willen we door middel van schoolschaatsen toewerken naar meer sportstimulering en beleving! Dit betekent dat er in de lessen meer aandacht zal zijn voor spelvormen/beleving en er zelfs een les zal zijn waarin de beginselen van ijshockey zullen worden behandeld. In het schooljaar 2017/2018 wordt schoolschaatsen weer aangeboden aan alle basisschool leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8.

DE LESSENCYCLUS
De lessencyclus bestaat uit 4 schaatslessen. De eigen bijdrage is € 2,50 per leerling per keer in totaal dus totaal € 10,- per cyclus. (€ 13,- per cyclus zonder subsidie van gemeente).

MATERIAAL/SCHAATSEN
Kinderen kunnen de les volgen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen. Om het gebruik van hun eigen schaatsen een succes te laten worden, willen wij u er op attenderen de schaatsen vooraf te slijpen! In de meeste gevallen zijn de schaatsen namelijk voor het laatst gebruikt op natuurijs, en voor gebruik op kunstijs MOETEN ze echt geslepen worden. Voor het slijpen van de schaatsen kunt u contact opnemen met de schaatswinkel in Thialf tel: 0513 636690.

AANMELDEN
Enthousiast geworden om ook te komen schaatsen op de snelste laaglandbaan van de wereld? Meld je aan via deze link of stuur ons een mail naar schaatsschool@thialf.nl. Er is een beperkt aantal scholen dat kan deelnemen dus schrijf u zo spoedig mogelijk in. Het aantal deelnemers is maximaal 45 per lesuur. Natuurlijk is meer deelnemers ook mogelijk maar neem dan wel vooraf even contact met ons op. Dit kan via ons e-mailadres of telefonisch via 0513 637703.

VRAGEN
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Schuurman, bereikbaar via schaatsschool@thialf.nl.

logo SOB 2016.jpg


Schoolschaatsen wordt mede mogelijk gemaakt door: