Regionale Voorronde NK-SPA...

06 februari 2019

Op woensdag 6 februari 2019 van 08:30 tot 13:00* vindt in Thialf de regionale voorronde van de Nederlands Kampioenschappen Scholenploegenachtervolging (NK-SPA) plaats. Deze jaarlijkse kampioenschappen worden georganiseerd voor alle scholieren uit het voortgezet onderwijs.  In diverse categorieën wordt er in Thialf gestreden om 16 plekken naar de landelijke finale die plaats vindt in Breda op 12 maart. Durf jij deze strijd aan op de thuisbasis van Nederlands grootste schaatshelden? Stel samen met je docent een team op en meld je snel aan!

 

 

 

 

DE WEDSTRIJD

De wedstrijd wordt verreden op onze wereldberoemde 400-meterbaan. Samen met je team rijd je een rit waarbij de finishtijd van de 3e rijder wordt waargenomen. Het aantal ritten dat per team verreden wordt is afhankelijk van het aantal aangemelde teams per categorie en de beschikbare wedstrijdtijd. Het streven is om de 4 beste teams per categorie te laten strijden om de 2 beschikbare startplekken in de finale.

 

TEAM SAMENSTELLEN

Een team bestaat uit 4 rijders met 1 reserve en een coach. Er wordt onderscheid gemaakt tussen wedstrijdrijders met een KNSB-licentie (groep A) en rijders zonder licentie (groep B). Rijders zonder licentie mogen zich plaatsen tussen wedstrijdrijders, andersom is dat niet toegestaan. Er zijn 2 leeftijdscategorieën: t/m 14 jaar of 15 t/m 17 jaar. Hierbij geldt de leeftijd op peildatum 30 juni 2018. Daarnaast is er een meisjes- en jongens team. Meisjes mogen meedoen in een jongensteam, andersom is dat niet toegestaan. Inschrijfkosten bedragen € 25,- per team.

 

AANMELDEN

De inschrijving is gesloten. 

 

* tijden onder voorbehoud


Vorige pagina