THIALF VERLENGT OVEREENKOMST WK IJSSPEEDWAY TOT EN MET 2022...

13 april

De Nederlandse organisator van de WK IJsspeedway, de Motor Club Assen, en het ijsstadion Thialf hebben hun overeenkomst al voor de afloop van het huidige contract met drie jaar verlengd. De beide organisaties onderstrepen hiermee de succesvolle samenwerking die in ieder geval nog tot en met het WK van 2022 gegarandeerd is.

Nadat vorig jaar dit spectaculaire motorevent verhuisde van Assen naar Heerenveen werd afgelopen weekeinde voor de tweede maal de WK IJsspeedway in Thialf verreden. Volgens organisator Theo Verdegem was het organisatorisch wederom een geslaagd WK. “Het eerste jaar moesten beide organisaties nog even aan elkaar wennen maar dit jaar was het alsof we hier al jaren komen. Niet alleen de organisatie maar ook de internationale motorfederatie (FIM) alsmede de coureurs zijn erg tevreden over de faciliteiten van dit prachtige ijsstadion ”.

Ook voor Thialf was de ervaring van vorig jaar belangrijk, ervoer directeur Marc Winters. “We wisten nu wat we konden verwachten. Daarnaast hadden we een paar dagen extra ruimte ingepland. Dat gaf rust in de opbouwperiode waarin onze ijsmeesters het ijs van een paar centimeter op moeten bouwen naar een kleine twintig centimeter”.

Ook commercieel is het event groeiende. “Dit jaar waren er weer meer bezoekers maar wat vooral opviel was dat met name de zakelijke hospitality erg in trek was. Het is een gewild event om met relaties of medewerkers naar toe te gaan vanwege het spectaculaire en unieke karakter”, aldus Verdegem. 

Voor Thialf past de WK IJsspeedway in de ambities om naast de grote schaatstoernooien andere events te faciliteren. “Thialf heeft niet de ambitie om allerlei ‘branchevreemde’ evenementen te hosten. Als het gaat om de grotere evenementen ligt de focus op ijs en topsport, bij voorkeur in de combinatie, en natuurlijk op de zakelijke evenementen. Het WK IJsspeedway past ons om die reden erg goed. Daarnaast is iedere locatie gebaat bij jaarlijks terugkerende evenementen. Daarom zijn wij zo blij met de verlenging van onze samenwerking tot en met 2022”, benadrukt Winters.

In 2019 zal het WK IJsspeedway in Thialf worden gehouden van 28 t/m 31 maart.


Vorige pagina