Maatregelen coronavirus...

12 maart

Op 12 maart 2020 heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen getroffen wegens actuele ontwikkelingen rondom het corona virus. Deze beslissing heeft tot gevolg dat wij per direct onze ijsbaan voor ijsactiviteiten sluiten.

Friesians on Ice Update 12/03 18:00
Door deze maatregelen heeft de organisatie van Friesians on Ice besloten het evenement op 29 maart te annuleren. De organisatie neemt de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers én medewerkers serieus. Wij vinden het besluit jammer, maar hebben er alle begrip voor.

Had u een kaart gekocht via VanPlan? Dan ontvangt u binnenkort meer informatie per mail. Heeft u via de balie bij Thialf een kaart gekocht, houd dan de website van Thialf in de gaten.

Wij vragen uw begrip voor deze situatie. In 2021 zijn we voornemens het evenement opnieuw te organiseren. Hopelijk mogen wij u dan verwelkomen.


IJsspeedway Update 13/03 20:00
Na zorgvuldig overleg met elkaar en met externen zijn de Stichting IJsspeedway Assen en de locatie Thialf er volledig van overtuigd dat er vooral een theoretische mogelijkheid bestaat dat de maatregelen van de overheid niet worden verlengd op 1 april 2020.

Bij geen van de partijen is de verwachting dat de situatie met betrekking tot het coronavirus in korte tijd genormaliseerd zal worden. Sterker nog, ook vandaag is de situatie alleen maar erger geworden en worden Europees gezien veel sportevenementen die ook na 1 april gepland staan, gecanceld.

Stichting IJsspeedway Assen en het Thialf Stadion hebben geen andere keuze dan hun maatschappelijke en financiële verantwoordelijkheid te nemen en het event op de 3, 4 en 5 april 2020 annuleren. Wij vertrouwen op het begrip van bezoekers, rijders, leveranciers en andere betrokken in deze voor deze bijzondere en zorgwekkende situatie.


Richtlijnen Rijksoverheid & RIVM
Thialf hecht grote waarde aan de gezondheid en veiligheid van werknemers, vrijwilligers, sporters en bezoekers. Wij volgen daarom nauwlettend de ontwikkelingen die betrekking hebben op het coronavirus en houden ons aan de richtlijnen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid.

Bezoekers worden geadviseerd om de maatregelen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid op te volgen om verspreiding te voorkomen. Deze maatregelen zijn tevens kenbaar gemaakt door het gehele stadion. Was je handen goed en regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. 

Bezoekers met (lichte) gezondheidsklachten worden verzocht Thialf niet te betreden en het advies van het de Rijksoverheid en het RIVM op te volgen. Vragen en antwoorden vindt u hier.

Werknemers en vrijwilligers worden geïnformeerd en geadviseerd vanuit de directie. De sportbonden buigen zich over de (top)sporters en worden geïnformeerd en geadviseerd door het NOC*NSF

Voor meer informatie rondom het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM en/of de Rijksoverheid


Vorige pagina