Thialf Business Club meets Friesland Lease...

18 maart

Afgelopen donderdag werd de Thialf Business Club ontvangen voor een kijkje in de keuken bij Friesland Lease in Drachten. Mario Dekker, Mirjam Marinus en Bram van Hees namen ons mee in een inspirerend verhaal over de successen en leermomenten van het bedrijf; ondernemen gaat over inspireren, presteren, maar ook over vallen én weer op kunnen staan.

De naam verklapt het al, Friesland Lease is van oorsprong een regionaal bedrijf. Anno 2024 is het bedrijf pionier op het gebied van duurzame mobiliteit en bedienen zij bedrijven zowel uit Noord Nederland als andere windstreken. Friesland Lease denkt mee met de wensen van de klant, maar ook de ontwikkeling van de toekomst: ‘Alles om het schoner, leuker en vitaler te maken’. Zo is ook het idee van de leasefiets ontstaan, een megasucces dat door anderen in eerste instantie werd weggewimpeld onder ‘laat dat maar lekker in Friesland’. 

Friesland Lease heeft vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Daarom doen zij ook veel op het gebied van sponsoring en kiezen hierbij voor een goed verhaal. Een aantal jaar geleden werden zij benaderd door schaatsteam Team IKO met het idee om Racefiets Lease te lanceren. Een verrassende manier van sportsponsoring dat Friesland Lease zeer aansprak.  

Martin ten Hove was aanwezig om hier meer over te vertellen. Samen met zijn broer Erwin is hij de drijvende kracht achter Team IKO. Ten Hove sprak daarnaast ook over de visie van Team IKO, de wegen die zij daarvoor hebben bewandeld, de succesverhalen van Bart Swings & Joy Beune en doelstellingen voor de toekomst. 

De middag werd afgesloten met een rondleiding en contacten werden uitgewisseld. Al met al een inspirerende samenkomst om van én met elkaar te leren. We willen Friesland Lease dan ook hartelijk danken voor de gastvrijheid en organisatie! 

Wilt u meer weten over de Thialf Business Club? Klik op de rode button onderaan dit bericht. 

Heeft u na het lezen hiervan ook een inspirerend idee? Laat het ons vooral weten via businessclub@thialf.nl 

Thialf Business Club

Vorige pagina