Thialf verwelkomt Arnold de Jong als lid van Raad van Commissarissen ...

26 november

Per 7 december as. wordt de Raad van Commissarissen (RvC) van Thialf gewijzigd. De heer Piet Nammensma neemt na twaalf jaar afscheid als bestuurder van Thialf. Tegelijkertijd wordt Arnold de Jong aangesteld als nieuw lid van de RvC.

Na een succesvolle loopbaan in het bankwezen en vele maatschappelijke bestuursfuncties, bleef Piet Nammensma (72) het langst betrokken bij Thialf. “Eigenlijk is dat heel eenvoudig uit te leggen”, licht Nammensma toe, “Thialf is gewoon één van de mooiste bedrijven die ik ken. Het is een Fries icoon met een wereldwijde uitstraling, het doet er maatschappelijk toe en door de dynamiek is het als bestuurder zeer boeiend en uitdagend”. Nammensma was al eerder in Thialf actief als bestuurder van de Flyers organisatie in de periode van 1994 tot 2000. Daarna werd hij in 2006 commissaris bij Thialf. Hij was actief in één van de meest belangrijke episodes in het bestaan van Thialf, namelijk de vernieuwbouw van het complex en vooral de aanloop er naartoe. “Daar kan ik uiteraard meerdere hoofdstukken over schrijven maar het belangrijkste is dat er een prachtig nieuw Thialf staat dat weer mee doet in de top van de wereld. De nieuwe directie is verantwoordelijk voor de verdere doorontwikkeling van de exploitatie samen met een mooie en gemotiveerde groep Thialf medewerkers. Daar heb ik alle vertrouwen in dus ik neem met een gerust gevoel afscheid. Ik vond het een eer om dit zo lang te mogen doen maar ‘genôch is genôch’ “, aldus Nammensma.
 

De heer de Jong (44) is per dezelfde datum als nieuwe commissaris aangesteld door de aandeelhouders van Thialf. Momenteel is hij bestuursvoorzitter van de Fritom Group uit Bolsward. De Jong is niet alleen bedrijfskundige maar heeft tevens een HRM achtergrond en heeft door zijn bancaire verleden bij Rabobank veel financiële kennis en ervaring. Ook binnen de RvC zullen financiën en HRM zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn. De Jong noemt eveneens het unieke karakter van Thialf als belangrijkste aantrekkingskracht voor hem. “Wat ik tot nu toe gezien en gehoord heb binnen en buiten Thialf is dat het een enorm bijzonder bedrijf is dat dagelijks de afweging tussen commerciële en maatschappelijke belangen moet maken. Ook de schaal is bijzonder. Zoals mijn voorganger zei, het is een MKB bedrijf met de uitstraling en uitdaging van een grote corporate. Het lijkt mij geweldig om in die dynamiek de directie bij te staan met advies en uiteraard mede toezicht te houden op het bedrijf. Ik kijk er met veel plezier naar uit.”
 

De heer de Jong is 44 jaar, gehuwd en vader van twee kinderen. Hij is woonachtig in Sneek en Fries van oorsprong. Hij heeft een sterke binding met de Friese cultuur en is de Friese taal machtig.


Vorige pagina