KNSB en Thialf bereiken akkoord over zomerijs 2020...

10 juni

De KNSB en Thialf hebben een akkoord bereikt over het zomerijs 2020. Vanaf 27 juli kunnen de langebaanschaatsers trainen op de 400-meterbaan in Heerenveen. Het ijs blijft liggen tot en met het winterseizoen 2020 – 2021, dat in Thialf officieel in september begint.

Dit betekent dat de topschaatsers zeven weken gebruik kunnen maken van het zomerijs. De ijsbaan zal voor de topsporters open zijn van maandag t/m zaterdag, van 9.00 tot 18.00 uur (op zaterdag tot 13.00 uur). Thialf blijft tijdens de zomerijsperiode gesloten voor publiek. 

De huurprijs, die de KNSB samen met het CTO/Topsport Noord betaalt, ligt beduidend hoger dan voorgaande jaren.“Het is duidelijk dat we sporttechnisch en financieel concessies hebben moeten doen”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Maar iedereen weet dat Thialf in zwaar weer verkeert. We hebben onze uiterste best gedaan om te komen tot een situatie waarin onze topsporters zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dit was het maximaal haalbare.”

Uiteindelijk hebben de KNSB en Thialf ook nieuwe afspraken gemaakt over het shorttrackijs. De nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter kan vanaf 13 juli weer gebruik maken de 30x60 meter grote ijsbaan op het middenterrein van Thialf.

Met deze afspraken komt in elk geval een eind aan de onzekerheid over het zomerijs. Alle partijen weten nu waar ze aan toe zijn. “Dat betekent dat alle teams hun planning definitief kunnen maken. Nog belangrijker is dat we nu met Thialf en zijn aandeelhouders in gesprek zijn over de naaste toekomst, want we hebben elkaar gewoon hard nodig ”, aldus De Wit. Marc Winters, directeur van Thialf: “Wij zouden het liefst de gehele zomer ijs bieden voor de topsport maar in de huidige turbulente tijd bleek dat voor deze zomer van beide kanten geen haalbare kaart. Wel is het gezamenlijke doel om voor de komende jaren met onze topsportpartners structurele afspraken te maken voor het ijs in de zomermaanden.”

Meer informatie >

Vorige pagina