Sven Kramer opent eigen schaats academy...

27 augustus

HEERENVEEN, 27 augustus 2020 - Schaatskampioen Sven Kramer opent zijn eigen schaats academy. Via de schaatslessen van de Sven Kramer Academy wil hij jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage te leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport.

De schaatssport wat teruggeven

Door de milde winters wordt natuurijs helaas steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. Daarnaast heeft de jeugd legio keuzes en verplichtingen, waardoor de toestroom van jonge schaatstalenten de sport de komende jaren verder onder druk zet. Ook beweegt bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig, met tot gevolg dat motorische vaardigheden achteruitgaan en het aantal kinderen met overgewicht toeneemt. Niet voor niets de oproep van een aantal sportprominenten afgelopen juni om een ministerie van Rijksvitaliteit op te zetten. “De roep om kinderen - en ook volwassenen - meer te laten bewegen wordt dus steeds groter. Ik heb heel veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven.”, aldus Sven Kramer.

Schaatslessen vanaf nu te boeken

De Sven Kramer Academy is er voor jong & oud en voegt drie bestaande opleidingstrajecten in Thialf tot één geheel: Schaatsschool Thialf, Jeugdschaatsen Heerenveen en Stichting Schoolschaatsen Thialf. De schaatslessen starten per half september en kunnen vanaf nu geboekt worden. Kijk voor het aanbod en meer informatie op www.svenkrameracademy.nl of bekijk  de video via deze link.

Meer informatie >

Vorige pagina