Sport blijft open, maar zonder publiek en met gesloten kantines...

29 september

Op 28 september heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt. Zo zijn, tot nadere orde, bezoekers tijdens trainingen en wedstrijden niet meer welkom. Op dit moment zijn we druk in overleg met de Gemeente Heerenveen en Veiligheidsregio Fryslân om te kijken welke consequenties er van toepassing zijn op Thialf. Vooralsnog zijn we geopend voor recreatief schaatsen. Lees hieronder het nieuwsbericht via NOC*NSF.

NIEUWSBERICHT via NOC*NSF

Op 28 september heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt. Voor de sport houden deze maatregelen in dat vanaf 29 september voor een periode van drie weken geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs. De sportkantines gaan in deze periode dicht.

Voor de sportbeoefening blijven de regels die sinds 1 juli gelden van kracht: binnen- en buitensporten kunnen actief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities. Senioren hoeven net als de jeugd onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstanden meer te houden.

Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

De op 28 september door het kabinet afgekondigde maatregelen zijn hier te vinden en de veelgestelde vragen voor de sport hier.

Veel vragen over coronavirus en sport

Bij NOC*NSF komen veel vragen binnen over het coronavirus en sport. We passen onze FAQ en het protocol verantwoord sporten zo snel mogelijk aan.

Meer informatie >

Vorige pagina