ISU_COE_Speed_ShortTrack_FC_Year_F.jpg

Center of Excellence

In 2019 is Thialf door de ISU aangewezen als één van de Centers of Excellences in de wereld voor de disciplines langebaan en shortrack. De kwalificatie is een bevestiging dat Thialf voldoet aan de hoge eisen van topsport.

Een ISU Center of Excellence (CoE) combineert vele activiteiten in de toegewezen disciplines. Het is een hub waar coaches, officials, en talentvolle schaatsers samenkomen en fysieke trainingen, educatie, seminars en workshops plaatsvinden. Daarbij is van belang dat er toegang is tot hoog gekwalificeerde experts, trainers, services en trainingsfaciliteiten op en buiten het ijs.

De afgelopen jaren is gebleken dat steeds meer internationale atleten naar Thialf afreizen voor een kort- of langdurig trainingsprogramma. Door de toewijzing van de ISU zal de internationale toeloop extra toenemen waardoor er een extra competitieve omgeving ontstaat. Daarbij zal deze omgeving de Nederlandse talenten moeten stimuleren om zichzelf naar een hoger niveau te tillen.

Thialf is gebouwd voor de topsport met de ambitie om schaatshart van de wereld te zijn. De toewijzing van CoE is daarmee prachtige bevestiging van de vraag of Thialf deze ambitie waarmaken. Het label Center of Excellence is letterlijk en figuurlijk een prachtig uithangbord voor Heerenveen, voor Friesland en voor Nederland.

De toewijzing geldt vanaf 1 januari 2020 en voor een periode van twee jaar. Daarna kan ter beoordeling van de ISU de kwalificatie verlengd worden.