Roelof Thijs Bokaal | WK IJsspeedway...

28 maart t/m 31 maart 2019

Het WK IJsspeedway vindt in 2019 voor de derde keer plaats in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Na het succesvolle tweede wereldkampioenschap in het voorjaar van 2018, keren de coureurs op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 met veel plezier terug in de Friese schaatstempel. Op vrijdagavond wordt opnieuw gestreden om de Roelof Thijs Bokaal, op zaterdag en zondag nemen de internationale topcoureurs bezit van het ijs om de prijzen te verdelen tijdens de WK Finale.

IJsspeedway is een nogal bijzondere, maar vooral een spectaculaire sport. Een sport die daarom met recht tot de extreme sporten gerekend mag worden.
Het idee is heel simpel, maar spectaculair! Motorcoureurs -voornamelijk komende uit Europa en Rusland- racen keihard tegen elkaar op een 400m ijsbaan. Dit is dezelfde baan waar anders de schaatswedstrijden op verreden worden. Met alleen tijdens het kampioenschap met een hek rondom en een beschermende laag strobalen.
Om niet weg te glijden zitten er spikes van 28 millimeter lang in de motorbanden. Zo’n 160 in de voorband en zo’n 200 in de achterband. Dit zorgt ervoor dat de coureurs, anders dan bij ‘gewone’ speedway, enorm plat door de bocht kunnen gaan. Zó plat dat het stuur zelfs het ijs raakt. Logisch dat ze daarom speciale knie- en voetbeschermers gebruiken. De coureurs bereiken op hun spectaculaire motoren, overigens zonder rem(!), snelheden van maar liefst 120 km/u!

Wil je meer informatie over de reguliere ticketverkoop? Klik dan HIER! Wil je meer informatie m.b.t. de ijsspeedway arrangementen? Of direct reserveren? Klik dan HIER of neem contact op met Thialf via 0513-637700 of events@thialf.nl 


Vorige pagina