• Langebaan

  De 400-meter baan is de bekendste schaatsbaan voor wedstrijden in Thialf. Wie kent de beelden niet? Een vol stadion, duizenden toeschouwers gekleed in het oranje op de tribune, een gezellig dweilorkest en natuurlijk de topschaatsers!

  Het lange­baan­schaatsen kent de volgende afstanden: 100, 500, 1.000, 1.500, 3.000, 5.000, 10.000 meter en ploegen­achter­volging.De kampioenschappen zijn onderverdeeld in allroundschaatsen, sprinten en per afstand. Het meest bekend zijn de nationale, Europese en Wereld­kampioen­schappen. 

  Wil jij eens een langebaan wedstrijd meemaken en de Thialf sfeer proeven? Bekijk onze evenementenkalender via de link hieronder!

  EVENEMENTEN

 • Clubs & Verenigingen 

  Thialf stimuleert schaatsliefhebbers om te trainen en techniek te ont­wikkelen. Daarom wordt de ijsbaan steevast gebruikt door schaatsclubs en verenigingen uit Friesland, Groningen en Drenthe. De zomertrainingen worden voor­namelijk in de vestigingsplaats 
  van de vereniging gehouden.

  Wil jij trainen op de snelste schaatsbaan van Nederland? Thialf maakt het mogelijk! Je kunt je aansluiten bij één van de clubs/verengingen bij jou uit de buurt. Voor de minder geoefende schaatser is er eveneens een ruim aanbod. Zo kun je schaats­lessen volgen bij de Sven Kramer Academy, STUUPSPORT of deelnemen aan één van de andere trainingsgroepen.

  Wil je meer informatie of je ergens aanmelden? Scroll verder om te zien welke clubs, verenigingen en trainingsgroepen bij Thialf zijn aangesloten en klik op één van de logo's.


 • IJshuur t.b.v. organisatie wedstrijden

  Het is inmiddels meer dan traditie, maar KNSB schaatsverenigingen uit de overige provincies maken graag gebruik van Thialf voor de organisatie van club-, record- of trainingswedstrijden op het supersnelle ijs van Thialf. IJshuuropties zijn aan te vragen, neem contact met ons op via 0513-637700 of ijshuur@thialf.nl

  Kom Schaatsen! 

  Wil je zelf ook een keer op topsportijs staan? Kom vrij schaatsen tijdens de recreatieuren in Thialf! Klik hieronder voor de openingstijden en tarieven. Liever niet in de wachtrij staan? Koop alvast je kaartje in onze webshop!

  VRIJ SCHAATSEN

Langebaan: Schaatslessen

Heb je net de eerste voorzichtige schreden op het ijs gezet? Of ben je een gevorderd schaatser en wil je werken aan het verfijnen van je techniek? De schaatslessen in Thialf zijn er voor iedereen die actief (of nog beter) wil leren schaatsen. Voor jong én oud wordt er op basis van het niveau – beginner tot geoefende schaatser – gewerkt aan de schaatstechniek. De schaatsinstructeurs helpen je bij het aanleren of juist verbeteren van je schaatstechniek.


Meld je aan via de Sven Kramer Academy of STUUPsport:

Klik op het logo om naar de website te gaan

Langebaan : Clubs & Verenigingen

BC Thialf.png

De Baancommissie Thialf is er voor de georganiseerde schaatssport in Thialf. De baancommissie regelt voornamelijk de wedstrijden en trainingsuren van schaatsverenigingen die Thialf als thuisbasis hebben. Meer informatie over de baancommissie of zaken zoals het inschrijven voor wedstrijden vind je via de link hieronder.

Baancommissie Thialf


Aangesloten verenigingen:

Klik op het logo om naar de website te gaan
 • Huisvrouwenschaatsen

  Iedere donderdagochtend staat er een groep (huis)vrouwen en mannen op het ijs die meedoen aan de speciale training van oud-schaatsster Sijtje van der Lende. Tijdens de training is er aandacht voor conditie en techniek, maar het gaat de deelnemers ook om de gezelligheid. Samen leuke contacten opdoen én in beweging blijven!

  Het huisvrouwenschaatsen is voor alle niveau's: van beginner tot gevorderd. De lessen staan onder deskundige leiding van o.a. Sijtje v.d. Lende en  Sophie Westenbroek, in totaal zijn er 4 trainers aanwezig. De deelnemers van het huisvrouwenschaatsen kunnen donderdags (tijdens de reguliere openingstijden) om 11:15 uur het ijs op en de les duurt tot 12:15 uur, aansluiten is geheel vrijblijvend. De lesdata is terug te vinden via de link hieronder. De prijs voor huisvrouwschaatsen is het reguliere entree tarief. Daarnaast een vrijwillige bijdrage van €0,50 voor onvoorziene kosten. 

  Het huisvrouwenschaatsen is een particulier initiatief, Thialf verleent haar medewerking.

  Bekijk hier de lesdata
 • Schaatsen met een longaandoening

  Onder leiding van trainer Henk Boersma schaatst iedere maandagochtend een groep dames en heren, die astma of COPD hebben, op de 333 meter baan van Thialf. Tijdens de training staan schaatstechnische oefeningen, bochtentechniek en duurtraining centraal. De training bestaat uit een warming-up, 45 minuten schaatsen, een koffiepauze en 45 minuten schaatsen. Daarnaast is er tijd om ontspannen rondjes te rijden.

  In de trainingsgroep ligt het accent op het in stand houden/verbeteren van de conditie, ijsgewenning en gezelligheid. Het is goed voor de longconditie. De lucht is schoon en fris en de temperatuur is tussen de 10 en 15 graden. Leeftijd en niveau variëren.

  Deze aangepaste sport wordt in samenwerking met het Longfonds georganiseerd door het VOAS: vereniging voor ontwikkeling van aangepaste sporten in Friesland.

  Er is nog ruimte voor nieuwe leden, voor beginners of gevorderden. Niet meer schaatsen vanwege de luchtwegen of angst voor het ijs? Je pikt het schaatsen snel weer op in deze groep! Voor meer informatie of aanmelden kan je mailen naar trienkeboersma@hotmail.com.