UPDATE COVID-19 MAATREGELEN...

20191101_WCKT_MNO Photo_0010_00605.jpg

14 oktober

Lees hier meer over de laatste updates rondom de COVID-19 die betrekking hebben op Thialf

Klik hier voor een overzicht van alle maatregelen binnen Thialf
 


WOENSDAG 14 OKTOBER 22:00 - Voorlopig sportprotocol NOC*NSF

Woensdagavond 14 oktober heeft het NOC*NSF het nieuwe sportprotocol bekend gemaakt. Dit protocol gaat uit van de per 14 oktober 22:00 geldende landelijke maatregelen. Klik hier om de maatregelen uit het sportprotocol terug te lezen

LET OP: de geldende noodverordening van Veiligheidsregio Fryslân is nog niet bekend. Daarom kunnen er de komende dagen wijzigingen plaatsvinden, welke mogelijk impact hebben op Thialf. Zodra hier meer over bekend is zullen wij een update geven. WOENSDAG 14 OKTOBER - Thialf stopt voorlopig met recreatief schaatsen

De directie van Thialf heeft zojuist besloten om vanaf donderdag 15 oktober te stoppen met het recreatieve schaatsen. Indien de situatie rondom Covid-19 verbetert en de overheidsmaatregelen versoepelen zal Thialf dit besluit heroverwegen.

 

Klik hier om het hele nieuwsbericht te lezen


Naast de topssport blijft Thialf de breedtesport, waar mogelijk, zoveel mogelijk bedienen. Momenteel zijn we nog in gesprek met de verschillende gebruikers hierover. 
 


DINSDAG 13 OKTOBER Nieuwe maatregelen rondom coronavirus.

Vanavond, dinsdag 13 oktober, heeft het kabinet een pakket nieuwe maatregelen medegedeeld. Daarbij is het in ieder geval helder dat de topsport mag blijven doortrainen in Thialf.

Op de andere activiteiten en gebruikers zullen de gevolgen groter zijn. Er zijn echter ook altijd een aantal vragen die onbeantwoord blijven. Daar zullen wij morgen (woensdag 14 oktober) de antwoorden van achterhalen. Tevens gebruiken wij de dag van morgen om met deze gebruikers te overleggen over welke gevolgen dit heeft en welke standpunten en/of besluiten zij daarin nemen.

Op basis van deze overleggen, en uiteraard onze eigen afwegingen, zal Thialf keuzes maken met betrekking tot activiteiten en de planning van de komende weken. Vervolgens zullen wij dit communiceren. Houd in ieder geval ook zelf onze communicatiekanalen in de gaten.   


11 OKTOBER Veiligheidsregio Fryslân besluit alsnog de horeca van Thialf per heden te sluiten. 

 

Dit i.v.m. hun interpretatie van de meest recente overheidsmaatregelen (dd. 29 september 2020).

De sluiting geldt voor Brasserie De Bûtenbocht en schaatscafé 't Kluunplak. De horeca zal wel de zakelijke verhuringen (vergaderingen, bijeenkomsten, e.d.) voorlopige mogen blijven bedienen, uiteraard binnen de geldende maatregelen van dit moment (o.a. maximaal 30 personen).

 

De algemene verwachting is dat er op dinsdag 13 oktober as. maatregelen weer verder zullen worden aangescherpt. Houd daarom onze website in de gaten is het advies.

 

NOTABENE: voor de duidelijkheid vermelden wij dat bezoekers, dan wel wachtende ouders, bij schaatsactiviteiten NIET ZIJN TOEGESTAAN. Dit geldt zowel in de ijshallen als in de centrale entreehal. Wij begrijpen dat, nu de horeca gesloten is, wij u geen alternatieve wachtruimte kunnen bieden. Echter, Thialf is verplicht de maatregelen van de veiligheidsregio te volgen en daar ook op te handhaven.  
 


7 OKTOBER 18:00 Aanvullende maatregelen rondom de noodverordening Veiligheidsregio Fryslân. 

 

Klik hier om meer over de aanvullende maatregelen te lezen.


30 SEPTEMBER Het kabinet heeft dringend geadviseerd mondkapjes te dragen in openbare ruimtes

Wij adviseren alle bezoekers om bij betreden van het ijsstadion een mondkapje te dragen (m.u.v. op het ijs). 
 


28 SEPTEMBER Het kabinet verscherpt maatregelen per 29 september 

 

Voor Thialf en haar gebruikers betekent dit vooral dat, tot nadere orde, bezoekers tijdens trainingen en wedstrijden niet meer welkom zijn.

De gedetailleerde juridische onderbouwing en uitwerking volgt in de vorm van een noodverordening via Veiligheidsregio Fryslân. Dan kan er pas met zekerheid worden geconcludeerd wat er bijvoorbeeld op Thialf van toepassing is en wat niet. Daaruit zouden dan nog wijzigingen kunnen optreden en uiteraard ook wanneer er weer aanpassingen of aanvullingen op de maatregelen volgen.

 

Mochten de maatregelen specifieke gevolgen hebben voor bepaalde gebruikersgroepen dan zullen wij die groepen uiteraard apart informeren of benaderen.

Vooralsnog zijn we dus geopend voor alle reeds gestarte activiteiten, waaronder recreatief schaatsen. Mochten er wijzigingen optreden op basis van de noodverordening waarop de gemeente Heerenveen en Veiligheidsregio Fryslân acteren, dan zullen wij dat hier z.s.m. melden.
 


 

Algemene coronamaatregelen

Vorige pagina